gipsen afdrukken

Gipsen Baby/kind Voetje: Wij komen naar je toe en creëren voor jullie een unieke herinnering door het maken van een gipsen hand of voetafdruk van je/jullie kind. Het maken van een gipsen handje/voetje is geheel veilig en kan gedaan worden bij pasgeboren baby’s, kinderen en volwassen.

Hoe maken we een gips handje/voetje?: Tijdens het maken van de afdruk zit de baby op schoot van de ouder. De ouder helpt met het voetje/handje vast te houden. Eerst maken we de alginaat* mix. Dan smeren we het handje of het voetje in met een dikke laag alginaat mix die binnen 2-3 minuten uithardt. Om de vorm te behouden van het voetje/handje plakken we een laag met gipsverband eromheen, die hard uit binnen 10 minuten. Voorzichtig wordt het voetje/handje uit de mal getrokken (alginaat plakt niet aan de huid!). We vullen de mal met extra fijne en harde gips die ongeveer in twintig minuten hard is. Het leuke gedeelte komt nu; we verwijderen voorzichtig het alginaat en wat over blijft is een gipsen afdruk van het handje/voetje met alle kleine details erop.

Duur: Ongeveer 2 uur

Extra mogelijkheden: In plaats van gips is het mogelijk om de afdruk te maken van anderen materialen, ook is het mogelijk om meerderen kopieën te maken van een de zelfde afdruk. Voor meer informatie & prijzen neem contact met ons op.

* Over Alginaat: Alginaat wordt voornamelijk toegepast om lichaamsdelen snel en eenvoudig te kopiëren. Alginaat is een 100% natuurlijk product gemaakt uit zeewier en is volkomen onschadelijk voor mens en milieu (wordt ook gebruikt voor medische doeleinden). Men kan deze gel na gebruik eenvoudig in de prullenbak gooien of verwerken in de composthoop.